Bittra hundägare som vet ALLT

 
Mycket ska man vara med om som hundägare. 

Var ute med Läif nyss på en promenad. Han var så lugn och gick hur snällt och bra som helst i kopplet. Vi möter en gubbe och en kvinna med en liten papillon eller något, en på tooook för uppspelt sådan, den rusar mot Läif och ägarna gör ingenting. Läif är fortfarande lugn. Ägarna frågar om hundarna får hälsa. Jag säger snällt "njaaa, eran hund är lite för uppspelt för det, jag vill att min hund ska hälsa på hundar i lugn och ro" Hon säger att deras hund bara är glad och sen ifrågasätter hon om jag tror att deras hund är aggressiv, "nej" säger jag, "bara uppspelt."

Tillslut sa jag att jag kan vända Läifs rumpan till hunden så att hunden får lukta på honom i baken. Då säger hon direkt ifrån: "men det där sköter dom helt själva! Det ska absoluuut inte behövas!" och den andra hunden blir mer och mer uppspelt. Tillslut börjar Läif också bli orolig och skäller, (inte undra på med den där hundens energi) Läif var ju hur lugn som helst innan, och jag håller honom på kort koppel, sitter på huk, tillrättavisar honom att inte skälla och så att jag har läget under kontroll. Då får jag minsann höra hur fel jag gör, att hon har haft hundar i 50 år och att det är min hund det är fel på och att JAG gör fel. Att skällandet är större problem än deras hunds beteende. Mannen som var med skakade bara på huvudet åt mig, helt jävla full med agg mot mig. 

Jag är hur vänlig som helst och säger att jag uppfostrar min hund på så sätt att jag vill att det ska vara ett lugnt möte med hundar till att börja med, sedan får dom gärna busa sålänge det inte går överstyr, kärringen säger så mycket elaka saker till mig så jag blev och är helt chockad. Är ju dom som ägare problemet ligger i. Sen bara går dom under tiden jag förklarar vänligt att vi tydligen har helt olika sätt att uppfostra våra hundar på. Fy alltså. Dom var så himla elaka medans jag var snäll och pedagogisk...
Och just att dom bara går medans jag förklarade.. 

Hon sa även "Att sitta sådär med kort koppel är INTE bra, lyssna på hur din hund skäller, det om något är väl ändå fel!"

Allra först när vi möttes var dom trevlig och frågade vilken ras det var, när jag sedan sa att deras hund var för uppspelt blev det helt andra bullar. Träffade väl en jävligt öm punkt helt enkelt.